Για «βρώμικο πόλεμο από τη Ρηγίλλης» κάνουν λόγο με οργή τα στελέχη του ΚΕΠ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όμως δεν σκοπεύει να μπει στη λογική της αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αβραμόπουλος – Καραμανλής. Ο πρόεδρος του ΚΕΠ, παρά τον «βρώμικο πόλεμο» που καταγγέλλουν συνεργάτες του, φαίνεται διατεθειμένος να κρατήσει ήπιους τόνους κατά της Ν.Δ. στη σημερινή Πολιτική Επιτροπή του κόμματος του
Πολιτικοί φίλοι του δημάρχου Αθηναίων υποστηρίζουν ότι παρά τις εξαγγελίες της Βασιλέως Κωνσταντίνου περί ανέγερσης «διαχωριστικών γραμμών», ο πρόεδρος του ΚΕΠ δεν πρόκειται να επιτεθεί στη Ν.Δ. στη σημερινή Πολιτική Επιτροπή. Και προσθέτουν πως η τοποθέτησή του στο προσυνέδριο του Σαββάτου θα αφορά συνολικά την οριοθέτηση των διαφορών του ΚΕΠ από τα υπάρχοντα κόμματα. «Δεν πρόκειται να μπω σε παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις», φέρεται να είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΚΕΠ θεωρεί λάθος ότι η Ν.Δ. άλλαξε τακτική και εκδήλωσε πρόθεση να «αποψιλώσει το νέο κόμμα από τα στελέχη του» και προϊόν σύγχυσης τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση», όπως τα χαρακτηρίζει. Σε αυτά συμπεριλαμβάνει την εντεινόμενη φημολογία ότι το ΚΕΠ φυλλορροεί, που εκτιμά ότι διοχετεύεται από κύκλους της Ρηγίλλης. «Μας προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία, γιατί έτσι δείχνουν ότι μας φοβούνται» λέει ο δήμαρχος Αθηναίων στους πολιτικούς του φίλους.
Για τη Βασιλέως Κωνσταντίνου το τελευταίο κρούσμα «βρώμικου πολέμου» ήταν τα δημοσιεύματα που απέδιδαν στον δήμαρχο Πόρου, κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, την πρόθεση να αποστασιοποιηθεί από το ΚΕΠ του οποίου δεν υπήρξε μέλος και τον Δ. Αβραμόπουλο. Ο ίδιος ο κ. Σπυρίδων όμως χαρακτηρίζει «μυθεύματα» τα δημοσιεύματα και δηλώνει ότι «διατηρεί μια ισχυρή πολιτική και προσωπική φιλία με τον πρόεδρο του ΚΕΠ».
Πιο οδυνηρή θεωρούν πάντως τα στελέχη του ΚΕΠ τη διαρροή σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι είχε δρομολογηθεί πρωτοβουλία προσέγγισης με τον Στέφανο Μάνο. Στελέχη του ΚΕΠ που ήταν ενήμερα, υποστηρίζουν ότι η διαρροή δεν προήλθε από το κόμμα, αλλά από τον Δήμο και «στόχος της ήταν να “κάψει” μια ενδεχόμενη σύμπραξη». Ορισμένοι μάλιστα αποδίδουν την πρόθεση του δημάρχου να αναδομήσει εκ βάθρων τη διοικητική διάρθρωση του Δήμου Αθηναίων και στην προσπάθεια να εξουδετερωθούν «κοριοί» και «νάρκες» της Ν.Δ.
Πάντως στη Ρηγίλλης λένε ότι τα στελέχη του ΚΕΠ βλέπουν φαντάσματα και πως το κόμμα Αβραμόπουλου δεν τους απασχολεί. Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. έχουν την άποψη ότι το κόμμα τους θα πρέπει να αποφύγει τις επιθέσεις στο κόμμα Αβραμόπουλου, ώστε να είναι πάντα ανοικτός ο δίαυλος σε ενδεχόμενη μετεκλογική η προεκλογική συνεργασία με το ΚΕΠ.
Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη πρότεινε τη συγκρότηση «αντισημιτικού μετώπου», στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κεντροδεξιά κόμματα. Ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Μητσοτάκη και τα άλλα στελέχη της Ν.Δ. που δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχθούν την επιστροφή του, είπε με έμφαση: «Είναι ψεύτικο το δίλημμα αν θα επιστρέψω ή όχι στη Ν.Δ. Το πραγματικό ερώτημα σήμερα είναι αν θα φύγει ή δεν θα φύγει από την εξουσία ο Κώστας Σημίτης». Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος 13 μήνες μετά τη διαγραφή του, ζήτησε χθες να επιστρέψει στη Ν.Δ. Μιλώντας στην εφημερίδα «Χώρα», είπε ότι το κόμμα του «βρίσκεται σε παράλληλη περπατησιά με τη Ν.Δ.» και πως «επιθυμεί να ενωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις για να ξαναέρθουν στην εξουσία». Από τη Ρηγίλλης απέφυγαν να σχολιάσουν τόσο τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά όσο και εκείνες του κ. Καρατζαφέρη.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα του για τους υδάτινους πόρους, επετέθη με έντονο τρόπο στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση, όπως είπε, στα μεγάλα έργα και μίλησε για λειψυδρία…έργων και πολιτικής
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “