Τρόμαξαν στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης από τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων γαλάζιας διαφθοράς, με αποκορύφωμα την υπόθεση Ρεγκούζα.
Και αντιλαμβάνονται τώρα ότι το χτύπημα της διαφθοράς, που ήταν προεκλογική σημαία της N.Δ., υπάρχει κίνδυνος να γίνει μπούμερανγκ. H συνταγή που επελέγη για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν η αναμενόμενη: Δόθηκαν οδηγίες προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσει η συζήτηση και η αντιπαράθεση για τα θέματα των σκανδάλων και να βγάλουν προς τα έξω όσα θέματα έχουν στο συρτάρι τους, προκειμένου να στραφούν αλλού οι προβολείς της δημοσιότητας. Τα χθεσινά επικοινωνιακά όπλα της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον κ. Πρ. Παυλόπουλο για την αλλαγή ωραρίου στον δημόσιο τομέα και η τελική απόφαση της κυβέρνησης για εκλογή δημάρχων με 42%.
ΜΟΝΟ που αυτές οι παλιές και δοκιμασμένες συνταγές, όπως έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι παρά ασπιρίνη για την αντιμετώπιση μιας σοβαρής πληγής, η οποία καθημερινά υποτροπιάζει. Για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα «TA NEA», από τους πέντε τελωνειακούς υπαλλήλους που συνελήφθησαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε κοντέινερ που «μύριζαν» λαθρεμπόριο, μόνον ο ένας μετατέθηκε από τον κ. Ρεγκούζα, ενώ οι άλλοι τέσσερις παραμένουν ακλόνητοι. Παράλληλα, η επέλαση του γαλάζιου κράτους συνεχίζεται. Από τους 107 τελωνειακούς που επελέγησαν από την κυβέρνηση για διευθυντές, οι 103 είναι στελέχη της ΔΑΚΕ, ενώ στις Εφορίες, από τις 600 θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών που υπάρχουν, οι 590 κατελήφθησαν από γαλάζιους εφοριακούς.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να αλώσουν το κράτος είπε ο κ. Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης. Πιο… βαρύς ο κ. Πάγκαλος, επιτέθηκε προσωπικά με μάλλον ανοίκειες εκφράσεις στον Πρωθυπουργό επειδή διατηρεί στη θέση του τον κ. Ρεγκούζα.
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ πριν από το κρίσιμο «ραντεβού» της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος προειδοποίησε και πάλι χθες πως η τουρκική αντιπροσωπεία δεν πρόκειται να μεταβεί στο Λουξεμβούργο προτού δει το πλήρες κείμενο του διαπραγματευτικού πλαισίου. «Υπάρχει αναμφίβολα κίνδυνος να μη ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις» βάσει του αρχικού προγραμματισμού (στις 3 Οκτωβρίου) δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, για να προσθέσει ωστόσο πως «καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια».
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “