Μαθήματα Δημοκρατίας με ΜΑΤ και δακρυγόνα

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε τη λύση του προβλήματος για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στη χώρα: ρίχνει με κάθε ευκαιρία σύννεφο τα δακρυγόνα προς πάσα κατεύθυνση, αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα…

Στην πρεμούρα τους να εκτελέσουν τις εντολές που έχουν, οι επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ ξεχνούν πλέον τα στοιχειώδη. Προκαλούν και παραβιάζουν θεμελιώδεις κανόνες της δημοκρατίας! Επιπρόσθετα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αγνοούν προφανώς ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγων και είναι υποχρέωσή τους να του αποδίδουν τιμές και να τον προστατεύουν. Χθες έκαναν εντελώς το αντίθετο: έριξαν δακρυγόνα την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι για να μιλήσει με τους αγρότες. Η σκηνή αυτή, που κάνει τον γύρο του κόσμου από χθες το μεσημέρι, είναι ένα νέο πλήγμα για την εικόνα της χώρας μας. Όσο για τους αγρότες της Κρήτης, επέστρεψαν στο νησί τους, να στήσουν εκεί νέα μπλόκα, ενώ ο Σωτήρης Χατζηγάκης συνεχίζει τις βόλτες στις Βρυξέλλες, αφού το ραντεβού με την αρμόδια επίτροπο είναι σήμερα και εκείνος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα από την Κυριακή!

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ο εκνευρισμός είναι μεγάλος, διότι όλοι βλέπουν πόσο δύσκολο είναι να σταματήσει ο κατήφορος. Νέα μικρά και μεγάλα γεγονότα αθροίζονται στις παλιές αστοχίες με αποτέλεσμα η επικαιρότητα να είναι συνεχώς αρνητική. Χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Λευτέρη Ζαγορίτη, διαφωνώντας με τη συζήτηση που άνοιξαν για τον εκλογικό νόμο.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ αυτά το υπουργείο Οικονομίας συνεχίζει τη μοναδική δουλειά που ξέρει να κάνει- τις φοροεπιδρομές. Θα επιδοθεί – λένε οι πληροφορίες- σε καταιγίδα ελέγχων σε επιχειρήσεις και μικρομεσαίους για την αύξηση των εσόδων, ώστε να καλυφθεί η μεγάλη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Οι προτάσεις για τα νέα χαράτσια πέφτουν βροχή στο τραπέζι του Γιάννη Παπαθανασίου, με πρώτη την επαναφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας. Θα πείτε, εάν υπήρχε σχεδιασμός και βούληση, θα είχε παταχθεί εδώ και χρόνια η φοροδιαφυγή και δεν θα αναζητούσε τα έσοδα το κράτος πάντα από τις ίδιες πηγές, που είναι οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες και οι μισθωτοί.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “