Μάγια Πλισέτσκαγια: «Βλέπω χορευτές νεότερους από εμένα σε κακή φόρμα»

Λίγες ημέρες πριν από το τιμητικό γκαλά στο Ηρώδειο, όπου θα βρεθεί μαζί με διεθνή αστέρια του χορού, ο ζωντανός θρύλος του μπαλέτου μιλάει στα «ΝΕΑ» για την αέναη αγάπη της προς την απλή ζωή

της Έφης Φαλιδά

MAYA_PLISETSKAYA_PHOTO_4_1409038151735.limghandler Στα τέλη της ψυχροπολεμικής δεκαετίας του 1950 ο κόσμος του μπαλέτου στην Ευρώπη μάθαινε ότι ένα αστέρι του χορού είχε γεννηθεί στα Μπαλέτα Μπαλσόι στη Μόσχα και προοριζόταν να γίνει η διάδοχος της θρυλικής Γκαλίνα Ουλάνοβα. Το 1957 απαιτούνταν διπλωματικοί χειρισμοί μεταξύ Φόρεϊν Οφις και υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας προκειμένου τα Μπαλέτα Μπαλσόι να εμφανιστούν στο Λονδίνο. Τότε η Μάγια Πλισέτσκαγια, σολίστ από το 1943 στα Μπαλσόι, δεν μπορούσε να περάσει τα σύνορα της Ρωσίας.
Ωστόσο, οι ανταποκριτές ειδήσεων από τη Μόσχα ενημέρωναν τους αναγνώστες των εφημερίδων τους για την πρίμα μπαλαρίνα. «Μάλλον υψηλή, ωραιοτάτη και με ιδεώδες σώμα για χορό, μακρυά πόδια, λαιμό και ωραιότατα χέρια, με λίγα λόγια από τις χορεύτριες που τις επροίκισεν η φύσις με πολλά χαρίσματα» έγραφε τον Οκτώβριο του 1957 ο ειδικός συνεργάτης των «ΝΕΩΝ».
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/news/culture/article/5152608/blepw-xoreytes-neoteroys-apo-emena-se-kakh-forma/