Εφηβοι φιλέλληνες μόνο σε δεκαπέντε μέρες

Τα «Θερινά Σχολεία» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

sxoleia Για ακόμα μία χρονιά, περίπου 70 μαθητές από την Κίνα, τη Νέα Υόρκη, την Αυστραλία αλλά και τον Εβρο συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν περιορίζεται σε μουσεία, και τους δίνει μια γερή γεύση της καθημερινής ζωής στη σύγχρονη Αθήνα.

Της Βασιλικής Τζεβελέκου

«Αυτό είναι λαχείο», σκέφτηκε η καθηγήτρια Λατινικών από τη Γρανάδα της Ισπανίας όταν δέχτηκε την πρόσκληση για να συμμετάσχουν ορισμένοι μαθητές της στα «Θερινά Σχολεία του Ιδρύματος Ωνάση – Ενα ταξίδι στη γνώση». Και η Κλειώ από τη μακρινή Αδελαΐδα της Αυστραλίας, νεαρό κορίτσι με ελληνικές ρίζες, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά της. «Ούρλιαξα μέσα στην τάξη όταν έμαθα ότι θα έρθω στην Ελλάδα. Αισθάνθηκα πολύ τυχερή που διάλεξαν απ’ όλη την Αυστραλία την πόλη και το σχολείο μου και πολύ χαρούμενη που με επέλεξαν. Ηταν σαν να βρισκόμουν σε όνειρο».

Είναι ένα συναίσθημα που μοιράζεται με συνομηλίκους της από την Κίνα, τη Νέα Υόρκη αλλά και το Γενικό Λύκειο Φερών του Εβρου. Περίπου 70 μαθητές ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες για να ζήσουν δεκαπέντε ημέρες στην Αθήνα και να γεμίσουν τα μάτια τους εικόνες, το μυαλό τους γνώσεις, τη ζωή τους εμπειρίες και την καρδιά τους εύφορες συναισθηματικές καταστάσεις. Είναι αγόρια και κορίτσια από 14 έως 17 ετών που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Κι εκτός από τα ειδικά μαθήματα διδασκαλίας, επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, από το Εθνικό Αρχαιολογικό μέχρι την Ολυμπία, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και φυσικά ωραίες παραλίες αλλά και στέκια της πόλης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.efsyn.gr/?p=212400