Νίκος Μαραντζίδης: «Με χτύπησαν για τις ιδέες μου»

Κατακραυγή και ομόθυμη καταδίκη προκάλεσε η επίθεση και ο ξυλοδαρμός του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη στη Θεσσαλονίκη, από τρία άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως περιέγραψε ο ίδιος. «Ηταν εκτελεστές, ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια» είπε, τονίζοντας ότι τον χτύπησαν μόνο για τις ιδέες του.

Ν. Μαραντζίδης: «Απ’ έξω ήταν όμοιοι με τους χρυσαυγίτες, αλλά φυσικά εγώ ο αντιδραστικός και ανιστόρητος οπαδός της θεωρίας των δύο άκρων δεν διέκρινα τον ριζικά διαφορετικό ψυχικό τους πλούτο που κρ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στον καθηγητή, αρχικά στράφηκαν κατά ενός μεταπτυχιακού φοιτητή, του Μιχάλη Πεγκλή, με τον οποίο βρισκόταν σε μια καφετέρια στην περιοχή της Καμάρας και συζητούσαν για το διδακτορικό του.
Στον φοιτητή
Οι δράστες απευθύνθηκαν στον φοιτητή νομίζοντας ότι αυτός είναι ο Ν. Μαραντζίδης, λέγοντας «τι είναι αυτά που γράφεις;». Οταν ο καθηγητής τούς ρώτησε ποιον ψάχνουν, απευθύνθηκαν προς τον φοιτητή λέγοντας «εσύ είσαι ο Μαραντζίδης;». Ετσι παρενέβη και πάλι ο καθηγητής λέγοντας «όχι εγώ είμαι».
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64031329