Future Library: Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2014

Τρεις μήνες με 3.480 δράσεις για παιδιά και εφήβους σε 140 βιβλιοθήκες

της Λαμπρινής Κουζέλη

paidia Καλοκαιρινή εκστρατεία του Future Library για τρίτη χρονιά. Με το σύνθημα «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!» θα φιλοξενηθούν σε 140 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα 3.480 δράσεις για παιδιά και εφήβους. Τρεις μήνες, ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, με αφηγήσεις, παντομίμα, πειράματα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, μουσικά και εικαστικά εργαστήρια, ταξινομήσεις μέσα στη βιβλιοθήκη, ανταλλακτικά παζάρια, παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, εργαστήρια κατασκευών και φωτογραφίας και χαρτογραφήσεις κ.ά.
«Από όλες τις δράσεις του Future Library η Καλοκαιρινή Εκστρατεία έχει τη μεγαλύτερη επίδραση, γεωγραφικά και πληθυσμιακά», λέει στο «Βήμα» ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, διευθυντής Future Library. Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν στις δράσεις 68 βιβλιοθήκες, πέρυσι 103 και εφέτος 140. Αντίστοιχα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν, «πράγμα που δείχνει ότι οι βιβλιοθήκες μπορούν να προσφέρουν κάτι ποιοτικό, κάτι που έχει διάρκεια».
Οι εφετινές δράσεις δομούνται γύρω από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στον κόσμο που μας περιβάλλει και περιλαμβάνουν εκδηλώσεις για το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο, το δίκαιο και το άδικο, το φως και το σκοτάδι, ιστορίες για τζίτζικες και μέρμηγκες, για λαγούς και χελώνες, για φρόνιμους και άφρονες, γίγαντες και νάνους, πλούσιους και φτωχούς, γενναίους και δειλούς…
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=609968