Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: Τα μέτρα λιτότητας ήταν πολιτικά, όχι οικονομικά

galbraith Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων. Στην Αθήνα βρέθηκε με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ», που συνέγραψε με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Στιούαρτ Χόλαντ. O 60χρονος σήμερα Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων, ενώ έχει υπηρετήσει κατά καιρούς σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και αλλού. Είναι δε, τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal. Κατά την εδώ παραμονή του, μίλησε στην «Κ».

– Θα ήθελα να ξεκινήσω ρωτώντας σας για την προχθεσινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος καταγράφει πρόοδο της Ελλάδας.

– Στ’ αλήθεια εμπιστεύεστε το ΕΜΣ γι’ αυτά τα θέματα; Είναι παντελώς αναξιόπιστοι – απλά δείτε τις παρελθούσες προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο:

http://www.kathimerini.gr/772887/article/proswpa/synentey3eis/tzeims-gkalmprei8-ta-metra-litothtas-htan-politika-oxi-oikonomika