Τυπική η διαβίβαση της δικογραφίας των υποβρυχίων

της Ιωάννας Μάνδρου

ypovryxia Κατηγορηματικά διαβεβαιώνουν οι εισαγγελικές αρχές, με βάση τα έγγραφα των αρμόδιων εισαγγελέων, ότι η διαβίβαση της δικογραφίας για τον Ευ. Βενιζέλο και την υπόθεση των υποβρυχίων, που τόσο θόρυβο προκάλεσε, ήταν απολύτως τυπική.

Τόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και η Εισαγγελία Διαφθοράς, που ενεπλάκησαν κατά τον νόμο στην αποστολή του φακέλου στη Βουλή, κάνουν λόγο για δικογραφία χωρίς περιεχόμενο που εστάλη υποχρεωτικά από τη Δικαιοσύνη καθώς το Σύνταγμα αξιώνει να στέλνονται όλες οι δικογραφίες για πολιτικούς, ακόμα και αν αφορούν ανυπόστατες καταγγελίες.

Η διευκρίνιση για τον χαρακτήρα της διαβίβασης της δικογραφίας ήρθε έπειτα από την οξύτατη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησε ότι η διατύπωση του αρχικού διαβιβαστικού ήταν «ατυχής» και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία «να επιδιώξει να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις μικροκομματικού χαρακτήρα», όπως ανέφεραν κύκλοι του κόμματος. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε (ΑΝΤ1) το όλο θέμα «ανύπαρκτο» και «καθαρά διαδικαστικό». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε, πάντως, χθες στις καταγγελίες της για «αδιαφάνεια και συγκάλυψη» και ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης. Των δικαστικών χειρισμών υπεραμύνθηκε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.kathimerini.gr/772533/article/epikairothta/politikh/typikh-h-diavivash-ths-dikografias-twn-ypovryxiwn