Πανεπιστήμια σε κατάρρευση: Απεργίες, προπηλακισμοί και φοιτητές σε απόγνωση

panepistimio-apergia Το λουκέτο που έχει μπει στα Πανεπιστήμια λόγω της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων αναμένεται να προκαλέσει σημαντικότητα προβλήματα τόσο στα ίδια τα ιδρύματα, όσο και στους φοιτητές, οι οποίοι βλέπουν πως είναι πολύ πιθανό να χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Στα κάγκελα βρίσκονται οι τελειόφοιτοι, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, καθώς με τα έως τώρα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να χάσουν τις προθεσμίες.

Από την πλευρά των διοικητικών η κατάσταση μοιάζει να είναι μοιρασμένοι στα δύο. Χθες έγιναν δύο γενικές συνελεύσεις- ενώ η επίλυση του προβλήματος αποκτά χαρακτηριστικά διελκυστίνδας, καθώς έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις.

Το ΕΚΠΑ οδηγείται σε λειτουργική κατάρρευση

Οπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το ΕΚΠΑ οδηγείται σε λειτουργική κατάρρευση, καθώς χθες επιβεβαιώθηκε η απόφαση των διαθεσίμων να μην προσέρχονται στη δουλειά τους όπως έκαναν ώς τώρα «ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει», όπως είπε χθες ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσιος Πελεγρίνης. Ομως «με απόντες τους διαθεσίμους, κινδυνεύουμε να μη λειτουργήσουμε. Το χειμερινό εξάμηνο σώθηκε, το εαρινό είναι σε κίνδυνο. Ζητούμε η κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, προκηρύσσοντας ίδιο αριθμό θέσεων με αυτές που άφησαν οι 394 διαθέσιμοι, ενώ 49 πήραν σύνταξη και 129 διοικητικοί αναβαθμίσθηκαν σε ειδικό διδακτικό προσωπικό», τόνισε η

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.iefimerida.gr/node/160080#ixzz35A3RcfR8