Βικτόρια Χίσλοπ: Μετά «Το Νησί» αποθεώνει την Αθήνα και εξηγεί γιατί αποφάσισε να μείνει στα Πατήσια και όχι το Κολωνάκι

hislop-victoria Για την ομορφιά της Αθήνας, της δικής της πόλης, που αγάπησε από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, μίλησε η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, χτες βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.

Δίπλα της, ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, συνδιοργανωτής της συνάντησης μαζί με την ομάδα του «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» και τη Βάσω Σωτηρίου, με τον οποίον συζήτησαν για την Αθήνα, τα βιβλία της, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη ζωντανή, γλυκιά, γεμάτη ‘αρώματα’ και ανθρώπους, που έχουν επιθυμία για ζωή και εκτιμούν τη φιλία. Παντού υπάρχει κόσμος, παρέες, που για εσάς τους Έλληνες μπορεί να είναι φυσικό, αλλά για εμάς στο Λονδίνο είναι κάτι σπάνιο. Επίσης, μου αρέσει πολύ ότι στην Αθήνα χάνομαι μέσα σε πέντε λεπτά. Όταν χάνεσαι πάντα ανακαλύπτεις πράγματα κι αυτό είναι πολύ όμορφο», ξεκίνησε την «αφήγησή» της η Βρετανίδα συγγραφέας, γνωστή στο ευρύ κοινό από «Το Νησί», το μυθιστόρημα που έγινε μπεστ σέλερ, σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση, αλλά και αφορμή να βγει από την αφάνεια ένας ξεχωριστός τόπος, η Σπιναλόγκα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.iefimerida.gr/node/159288#ixzz34hahIyRf