Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι καθαρίστριες -Ζητούν διαγραφή Κικίλια από τον Ιατρικό Σύλλογο

katharistries-yp Αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τέλους είναι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες θα καταθέσουν αίτηση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την μη εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης. Οι ίδιες αν αρχικά απογοητεύτηκαν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για αναστολή της πρωτόδικης απόφαση περί επιστροφής τους στις θέσεις τους δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω

Για το θέμα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση οι ίδιες οι καθαρίστριες κατά της απόφασης, προκειμένου να μην γίνει η νέα εκδίκαση στις 19 Σεπτεμβρίου και έτσι να μην έχει πλέον καμία βάση στήριξης η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν τις δικαίωσε, οι καθαρίστριες είπαν ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το δημόσιο υπέστη βλάβη από την μισθοδοσία των καθαριστριών.

Παράλληλα καταγράφουν το εξής παράδοξο: αυτή την στιγμή είναι σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται το 70% του μισθού τους και παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο για την καθαριότητα και έτσι πληρώνει πιο πολλά χρήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.iefimerida.gr/node/159150#ixzz34X59w2tu