Μαίνεται ο πόλεμος Δικαιοσύνης -κυβέρνησης: Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα

dikastirio Η εκεχειρία μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών φαίνεται ότι διακόπτεται βίαια μετά την ανακοίνωση και της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας (είχε προηγηθεί χθες η ανακοίνωση των διοικητικών δικαστών) με τους εισαγγελείς της χώρας να δηλώνουν «ανήσυχοι» για την «ποιότητα της νομοθετικής παραγωγής και την προσήλωση του νομοθέτη στην αδιάκριτη εφαρμογή του νόμου».

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Ενωση Εισαγγελέων εκφράζει τον προβληματισμό της και κάνει λόγο για μια τάση «άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις με τρόπο που υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς που δεν διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον».

Ενδεικτικά οι εισαγγελείς αναφέρονται σε μια σειρά διατάξεων που πέρασαν πρόσφατα από την Βουλή, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του άρθρου 263 του ποινικού κώδικα, με την οποία συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων παύουν να θεωρούνται υπάλληλοι ΝΠΙΔ, ενώ σε αυτά τα πρόσωπα μπορούν να δοθούν επιχορηγήσεις και συνεπώς μπορούν να είναι δυνάμει υποκείμενα εγκλημάτων σχετικών με την υπηρεσία. Με βάση την αντικατάσταση του άρθρου, δηλαδή, τα πρόσωπα αυτά από τη στιγμή που δεν θεωρούνται υπάλληλοι της υπηρεσίας δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά, π.χ. για απιστία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.iefimerida.gr/node/159050#ixzz34RAM0TLx