Βραβείο Ελευθερίας Τύπου και 6.000 ευρώ αποκλειστικά για Έλληνες δημοσιογράφους

Βραβείο Ελευθερίας Τύπου και 6.000 ευρώ αποκλειστικά για Έλληνες δημοσιογράφους

Μόνο για δημοσιογράφους από την Ελλάδα, η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα», προκηρύσσει το φετινό «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014».

«Με αυτό το Βραβείο θέλουμε να υποστηρίξουμε δημοσιογράφους στην Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που με κίνδυνο της δικής τους ασφάλειας, έχουν δεσμευτεί και υπηρετούν τα διεθνή κεκτημένα της Ελευθερίας του Τύπου και της Ενημέρωσης», επισήμανε η Ρουμπίνα Μέρινγκ πρόεδρος του αυστριακού τμήματος των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη του βραβείου της διεθνούς οργάνωσης, στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δημοσιογράφοι και ως εκ τούτου τη δυνατότητα μεταφοράς και μετάδοσης της γνώμης την έχουν λίγα εκδοτικά συγκροτήματα, ενώ σε ότι αφορά την Ελευθερία του Τύπου στον φετινό σχετικό κατάλογο των «Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα», η Ελλάδα έχει πέσει κατά 14 θέσεις και κατατάσσεται πλέον στην 99η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες.

Μαζί με το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014, που θα απονεμηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα δοθεί και το ποσό των 6.000 ευρώ . Οι εργασίες συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι εργασίες θα πρέπει να πραγματεύονται θέματα Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί να είναι δημοσιεύσεις στον έντυπο ή και τον ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς επίσης και ραδιοτηλεοπτικές σειρές ή βιβλία, που δημοσιεύτηκαν ή παρουσιάστηκαν σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης μεταξύ της 3ης Μαΐου 2013 και της 3ης Μαΐου 2014.

http://www.iefimerida.gr/node/155781#ixzz32LFRcpVd