Νέα απεργιακή κινητοποίηση από τους διοικητικούς των ΑΕΙ

Νέα 48ωρη απεργία κατά της διαθεσιμότητας ζητώντας τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας μέσω κινητικότητας όπως έχει δεσμευθεί το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε για τις 13 και 14 Μαΐου η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου “Ε”

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας, που έλαβε την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση την περασμένη Δευτέρα, ήταν και η έκδοση διαπιστωτικών πράξεων απο το υπουργείο για το θέμα της κινητικότητας, κάτι το οποίο έπραξε σήμερα το υπουργείο.

“Το ανυποχώρητο αίτημα που θέσαμε εξαρχής προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, να μην απολυθεί κανείς από τους συναδέλφους μας θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των διοικητικών.

Επίσης δηλώνουν συμπαράσταση στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών και προτείνουν τη δημιουργία κοινού μετώπου.

Την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε διαπιστωτική πράξη που αφορά στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ωστόσο επισημαίνουν ότι μέσω της διαπιστωτικής πράξης δεν έχουν αποσαφηνιστεί σημαντικά στοιχεία όπως είναι η μέρα από την οποία ξεκινά η διαθεσιμότητά τους ενώ δεν αναγράφεται σε κανένα σημείο των διαπιστωτικών τι θα συμβεί με την κινητικότητα.

Σε δήλωσή του στο “Ποντίκι” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Παπαδόπουλος, έκανε λόγο πλήρη αναντιστοιχία στις ενέργειες του υπουργού Παιδείας με την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης και τον κάλεσε να αποσαφηνίσει άμεσα τα πράγματα. “Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι ισχύει, ούτε από πότε μετράει η διαθεσιμότητα, το οκτάμηνο”, επεσήμανε.

Newsroom Enet

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=429601