Σκανδαλίδης για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ: «Ολα επί τάπητος, ακόμη και νέος πρόεδρος»

της Βούλας Κεχαγιά

skandalidis Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη από τις ευρωεκλογές ημέρα στο ΠαΣοΚ, ακόμη και τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα εκλογή προέδρου, αφήνει ο Κώστας Σκανδαλίδης μολονότι υποστηρίζει την επιλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου να θέσει το δίλημμα για την κυβερνητική σταθερότητα σε σχέση με την Ελιά.
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ μιλώντας στον Σκάι, όταν ρωτήθηκε εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα του, απάντησε αφοπλιστικά. «Δεν αποκλείω τίποτα. Ολα επί τάπητος. Ενα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα» είπε ο κ. Σκανδαλίδης, ανοίγοντας νέες συζητήσεις σε σχέση με τις εσωτερικές εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι δεν θέλει εκλογές, αλλά δεν τις δαιμονοποιεί από τη στιγμή που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αντιστοιχεί στο σκηνικό που υπάρχει τώρα. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει με 23% ή 24%» είπε.
Επίσης ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε στον ίδιο σταθμό ότι το ΠαΣοΚ δεν αθροίζει κανένα ποσοστό, αλλά ενδιαφέρεται για τον προοδευτικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. «Δεν είμαστε, πολύ απλά, βουλιμικοί με την εξουσία» τόνισε και πρόσθεσε: «Παρότι είναι ημέρες δύσκολες για να προβλέπει κανείς, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η προσπάθεια του ΠαΣοΚ θα αρχίσει να βρίσκει δικαίωση, όπως αρχίζουν και βρίσκουν δικαίωση οι θυσίες των ελλήνων πολιτών».
Ακόμη, ο Δημήτρης Καρύδης σχολίασε στο Mega πως «έχουμε προεκλογικό αγώνα και το κάθε κόμμα βάζει τα διλήμματά του, την πολιτική του και θέλει να πάρει το μάξιμουμ της υποστήριξης των ψηφοφόρων», τονίζοντας πως δεν μπορεί η σταθερότητα της χώρας να επαφίεται μόνο σε μία παράταξη.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά Γιώργος Βερνίκος είπε στον 9.84 ότι το δίλημμα που έθεσε το ΠαΣοΚ είναι πραγματικό και ότι κάποιος που πιστεύει ότι ανήκει στην ευρεία δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να παρασύρεται απέναντι σε ένα ψευτοδίλημμα «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο 42ος της Ελιάς
Τον 42ο υποψήφιο ευρωβουλευτή της ανακοίνωσε η Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη. Πρόκειται για τον Ταξιάρχη (Αλκη) Κισσά που γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1988 και μεγάλωσε στα Αβδηρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση. Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή αγροτική επιχείρηση.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5117434/ola-epi-taphtos-akomh-kai-neos-proedros/