Το απίστευτο ελληνικό σίριαλ με τα διώροφα λεωφορεία

Οι Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) αγόρασαν το 2007 τέσσερα διώροφα λεωφορεία, έναντι 1,6 εκατομμυρίου ευρώ. Τώρα αδυνατούν να προχωρήσουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για να μισθώσεουν σε ιδιώτες έναντι χαμηλού τιμήματος τα τρία από αυτά.

Η σχετική απόφαση για την πρόσκληση σε πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας στη «Διαύγεια»,ενώ έως αύριο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει προσφορές.

Η απόφαση πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι κάνουν λόγο για εξευτελιστική τιμή μισθώματος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η μίσθωση θα είναι εξάμηνη (όσο περίπου διαρκεί η τουριστική σεζόν) και το μίσθωμα ανά όχημα και ανά μήνα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία αυτά είχαν αγοραστεί το 2007 προκειμένου να εκτελούν την τουριστική γραμμή 400 για τα αξιοθέατα της Αθήνας με εισιτήριο 5 ευρώ. Το έργο αυτό έχουν αναλάβει πλέον οχήματα ιδιωτικών εταιριών καθώς με υπουργική απόφαση απαγορεύτηκε η χρήση λεωφορείων δημόσιας χρήσης ως τουριστικών με αποτέλεσμα να παροπλιστούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΟΣΥ υπερασπίζεται την απόφασή της να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των λεωφορείων τονίζοντας ότι ακόμα και ένα τέτοιο μίσθωμα είναι προτιμότερο από το να «κάθονται» τα λεωφορεία στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

«Η απόφαση της σημερινής διοίκησης, να αξιοποιήσει τα τρία λεωφορεία κρίθηκε αναγκαία για τεχνικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους για να μη παραμένουν παρκαρισμένα με την όποια φθορά προκύπτει από την ακινητοποίηση τους. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει πρόχειρος διαγωνισμός ώστε να αξιοποιηθούν και να έχει έσοδα η εταιρεία μέχρι την οριστική τους αξιοποίηση«αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ η οποία διευκρινίζει ότι οι όροι και οι προδιαγραφές που υπάρχουν στη διακήρυξη είναι αυστηροί και διασφαλίζουν καθ’ ολοκληρία τα συμφέροντα της εταιρείας. Μάλιστα αναφέρει τους βασικούς όρους:

Ως ελάχιστο μηνιαίο προσφερόμενο μίσθωμα για κάθε λεωφορείο, ορίζεται ως κατώτατη βάση εκκίνησης το ποσό των 3.690,00 eυρώ με Φ.Π.Α. Το μηνιαίο μίσθωμα κάθε λεωφορείου θα καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις και ειδικότερα θα προκαταβάλλεται την προηγούμενη εβδομάδα από την έναρξη κάθε μήνα μίσθωσης, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα της σύμβασης. Η καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, αλλά και η παραβίαση οποιοδήποτε όρου της σύμβασης συνομολογούμενων και θεωρούμενων ουσιωδών, παρέχει το δικαίωμα στην ΟΣΥ να καταγγείλει τη σύμβαση το δε μέρος του καταβληθέντος τιμήματος, που θα έχει μέχρι τότε καταβληθεί, θα κρατηθεί ως αποζημίωσή, λόγω της χρήσης των λεωφορείων.

Έξοδα καυσίμων, πρόστιμα από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ή οποιασδήποτε άλλης ισχύουσας διάταξης ή διοικητικές ποινές, βαρύνουν το μισθωτή.

http://www.iefimerida.gr/print/153951