Μια Βρετανίδα κάνει crowfunding για να στείλει άστεγο Τζαμαϊκανό στην πατρίδα του

britishJamaica Η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής και μέσα σε λίγες ώρες, βρέθηκαν τα χρήματα για το ακριβό εισιτήριο από δωρεές που μαζεύτηκαν από όλον τον κόσμο

Ήταν από τις ιστορίες που προκάλεσαν έκπληξη και συγκίνηση. Μια νεαρή Αγγλίδα αποφάσισε να βοηθήσει έναν άστεγο από την Τζαμάϊκα, να επιστρέψει στην πατρίδα του, κάνοντας έρανο μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα σε λίγες ώρες, το ποσό του εισιτηρίου είχε συγκεντρωθεί και ο Τζαμαϊκανός δεν μπορούσε να πιστέψει ότι βρέθηκε ένας άγγελος στον δρόμο του.

Η Τζένυ Μπέϊκερ συνάντησε ένα βράδυ τον άστεγο Μάικλ που ζητιάνευε στον δρόμο. Προσφέρθηκε να του δώσει χρήματα και έτσι έπιασαν την κουβέντα. Της είπε την ιστορία του: Ήρθε στην Βρετανία από την Τζαμάικα με την μητέρα του για μια καλύτερη ζωή. Εκείνη πέθανε και εκείνος δεν κατάφερε να βρει δουλειά οπότε κατέληξε να ζητιανεύει. Αυτό που ήθελε περισσότερο απ΄οτιδήποτε άλλο ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Δυστυχώς το εισιτήριο κόστιζε πάνω από 1000 ευρώ και εκείνος δεν είχε ούτε καν να φάει. Η Μπέϊκερ αποφάσισε να τον βοηθήσει και έκανε μια έκκληση στο τουϊτερ, με τον τίτλο «Στείλτε τον Μάικλ σπίτι του». Η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής και μέσα σε λίγες ώρες, βρέθηκαν τα χρήματα για το ακριβό εισιτήριο από δωρεές που μαζεύτηκαν από όλον τον κόσμο.

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/mia_vretanida_kanei_crowfunding_gia_na_steilei_astego_tzamaikano_sthn_patrida_toy.2643998.html