“Καμπανάκι” από τον Fitch για τα “κόκκινα δάνεια” – Bλέπει κεφαλαιακή τρύπα για τις τράπεζες

fitch-ratings Βεβαρημένες από μεγάλα χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων παραμένουν οι ελληνικές τράπεζες, γεγονός που σημαίνει πως τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «ενδέχεται να αποκαλύψουν περαιτέρω κεφαλαιακά κενά», όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

«Ο μεγάλος αριθμός προβληματικών δανείων αφήνει τους ισολογισμούς των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ευάλωτους σε εξελίξεις σε μια οικονομία που βελτιώνεται αλλά παραμένει πολύ αδύναμη», σημειώνει η Fitch.

Ο οίκος σημειώνει πως οι πιθανές κεφαλαιακές αδυναμίες παραμένουν παρά τις επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, προειδοποιώντας πως οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι αν τα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχουν εκπονήσει τα ιδρύματα δεν υλοποιηθούν στο 100%.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως οι ευνοϊκές επιπτώσεις του «αναβαλλόμενου φόρου» που θα συμβάλουν στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών δεν θα φανούν άμεσα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.7imeres.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-fitch-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CE%BD/