Οι εξελίξεις στις 5 μεγάλες Αναπλάσεις της Αθήνας

του Νίκου Καραγιάννη

anaplasi Προχωρά η μεταμόρφωση της Αθήνας με 5 μεγάλα έργα. Πέντε έργα ανάπλασης που θα αλλάξουν σημαντικά το πρόσωπο της Αθήνας είναι μπροστά μας. Άλλωστε η κατάσταση στην πόλη αυτή τη στιγμή επιβάλλει μία νέα ακόμα πιο σύγχρονη εικόνα. Από το 2000 και μετά η πρωτεύουσα έχει να επιδείξει σειρά από μεγάλα έργα υποδομής που βελτιώνουν την συγκοινωνιακή της ταυτότητα. Σε αυτό που ακόμα υστερεί είναι η φυσική ομορφιά των ανοιχτών χώρων της.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Αυτή την χρονική στιγμή από τα πέντε μεγάλα projects που έχουν δρομολογηθεί, μόνο το ένα έχει αρχίσει: η κατασκευή του Πολιτιστικού Πάρκου Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει και τις νέες εγκαταστάσεις τηςΕθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σχέδια του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.  Το έργο χρηματοδοτείται 100% από το Ίδρυμα Σ.Νιάρχος με το εργοτάξιο να “έχει πάρει φωτιά” μιας και το χρονοδιάγραμμα είναι σε πλήρη συγχρονισμό με την απαίτηση του Ιδρύματος για ολοκλήρωση στα μέσα του 2016. Ήδη το κέλυφος του κτιριακού συγκροτήματος είναι ολοκληρωμένο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.ypodomes.com/index.php/anaplasis/anaplaseis-athinas/item/27249-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-5-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82