Ανατροπή στο Δημόσιο με βασικό μισθό 680 ευρώ!

Μειώσεις ως 12% για υπαλλήλους βασικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Μπόνους σε κατόχους μεταπτυχιακών – Αυξήσεις σε γιατρούς, καθηγητές, δικαστικούς, ενστόλους

του Ζώη Τσώλη

misthos Μπροστά σε μια μεγάλη, πρωτόγνωρη αλλαγή των αμοιβών τους θα βρεθούν πολύ σύντομα 600.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Οι περισσότεροι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται για ακόμη μία φορά σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 2% έως 12%, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών τους. Την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών θα περιμένουν την ανακοίνωση των ειδικών μισθολογίων στα οποία θα υπαχθούν για να δουν τις νέες, αυξημένες αποδοχές τους.
Αυτοί που δεν θα χρειαστεί να περιμένουν είναι οι δικαστικοί και οι «ένστολοι», όπως έχουμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε ομαδοποιώντας στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, συνοριοφύλακες, για τους οποίους η κυβέρνηση έσπευσε μετά τις δικαστικές αποφάσεις να αποκαταστήσει τους μισθούς τους στα προ των περικοπών του 2012 επίπεδα και να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αναδρομικών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=642474