Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Παρθενώνας της μουσικής είναι ο Τσιτσάνης»

Η ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής τους παλιούς φίλους της, την Οπισθοδρομική Κομπανία, και τον Σταμάτη Κραουνάκη σε μια συναυλία-φόρο τιμής στον σπουδαίο λαϊκό συνθέτη

της Ζωής Λιάκα

arvanitaki «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα». Ο στίχος που δίνει τον τίτλο στην αποψινή συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ακούγεται πολύ οικείος έως και παρεξηγήσιμος: μήπως χρειαζόταν κάτι πιο ψαγμένο; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά «όχι»: ο τίτλος κρύβει το φορτίο της μελέτης από την πλευρά της ερμηνεύτριας και του σεβασμού στο έργο του σπουδαίου συνθέτη. Είναι όμως και έμμεσος φόρος τιμής στη Μαρίκα Νίνου, η οποία το ερμήνευσε το 1954 και η Αρβανιτάκη την αποκαλεί «δασκάλα» της.

Τα 100χρονα από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη θα γιορταστούν στις 18 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. Η οικογένεια όμως του θεσσαλού συνθέτη που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον πολιτισμό της Ελλάδας ζήτησε από την Ελευθερία Αρβανιτάκη να διοργανώσει μια μουσική γιορτή, που θα λειτουργούσε ως αφορμή για να ενώσουν τις αναμνήσεις τους ορισμένοι από εκείνους που μελέτησαν με σεβασμό το έργο του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/news/culture/article/5164757/mesa-apo-ton-tsitsanh-akoys-alloys-kosmoys/