«Αποτεφρωτήριο στην Αθήνα το 2016»

Κατηγορηματικός για το ζήτημα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Επιφυλάξεις από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

dhmarxoi Πραγματικότητα θα αποτελεί το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα το 2016. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήταν κατηγορηματικός χθες, δηλώνοντας ότι η Αθήνα θα έχει αποτεφρωτήριο «όχι το 2015, αλλά οπωσδήποτε το 2016».
Ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το πρωί στο Mega εμφανίστηκε αποφασισμένος να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει περάσει από σαράντα κύματα, αλλά δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Οκτώ χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση της καύσης των νεκρών – και μάλιστα με διακομματική συναίνεση -, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο ο χώρος φιλοξενίας του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης, αφού οι αντιδράσεις της Εκκλησίας αποτελούν βασικό εμπόδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες, κατά τη συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προέβαλε νέες αντιδράσεις, εστιάζοντας αυτή τη φορά στη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής (Νόμος 4277/2014) και αφορούσε τα ρυθμιστικά σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ετσι, αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο προς την κυβέρνηση, όπου θα καθιστά σαφές ότι δεν δέχεται να υπάρχει αποτεφρωτήριο στα ενοριακά κοιμητήρια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5155599/apotefrwthrio-sthn-athhna-to-2016/