Ήττα στον πρώτο φιλικό της σεζόν για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-1 από την τσεχική Ντούκλα Πράγας στον πρώτο φιλικό αγώνα της σεζόν, στο Βεργκλ της Αυστρίας.

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 και νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα τους Ζντιέλαρ και Πουλίδο.

Η πίεση ψηλά και έξω από την άμυνα των Τσέχων που ζητούσε ο Πορτογάλος τεχνικός εφαρμόστηκε στο μέτρο δυνατού και δυσκόλεψε αρκετά την Ντούκλα και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή, με καλή κυκλοφορίας μπάλα ταυτόχρονα.

Στο 35΄ Φορτούνης και Σαλίνο άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο Χάρα, που ήταν ο τελικός παραλήπτης, σούταρε δυνατά αλλά στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντα, ενώ στο 39΄ ήταν η σειρά του Αργεντινού να βρει τον Φορτούνη, που όμως απέτυχε να πλασάρει σωστά.

Μετά την πρώτη ώρα η κόπωση αλλά και οι αλλαγές του Σίλβα επηρέασαν τους «ερυθρόλευκους», που άρχισαν να κάνουν λάθη και να χάνουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να δεχθούν το γκολ στο 87ο λεπτό από τον Γιουρέντις, σε αντεπίθεση που προήλθε από λάθος του Κολοβού στην επίθεση, ο οποίος «ταλαιπώρησε» την μπάλα αντί για να πασάρει.