Τετ α τετ Πολάκη - Κασσελάκη: Τι είπαν για εξώδικο, πόθεν έσχες και ΣΥΡΙΖΑ

Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως το ραντεβού προέκυψε κατόπιν καλέσματος του κ. Πολάκη σε όλους τους υποψήφιους προέδρους. Στο εν λόγω κάλεσμα ανταποκρίθηκε μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξερχόμενος από την Κουμουνδούρου πραγματοποίησε δηλώσεις στις οποίες τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με το εξώδικο που απέστειλε προχθές πως «δεν θα ταλαιπωρήσει νομικά τον ΣΥΡΙΖΑ». Κάλεσε παρ’ όλα αυτά την Π.Γ. του κόμματος να διερευνήσει το πώς έγινε η διαρροή του «πόθεν έσχες» του.

«Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα. Επρεπε να είμαστε όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις, για να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και επίσης στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου το οποίο πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωράει όλους τους συνέδρους. Οχι επιλεκτική μεταχείριση», δήλωσε αρχικά ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά στο περιεχόμενο της εξωδικαστικής δήλωσης που απέστειλε πριν από δύο ημέρες στην Π.Γ. και στην Κ.Ε. του κόμματος μετά τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος, που δημοσίευσε τα πέντε “πόθεν έσχες” με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης, όπως έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβεί η Π.Γ. του κόμματος σε μια έρευνα για τη διαρροή που προέκυψε. Ηταν μια επιλεκτική διαρροή στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου. Υπάρχουν μερικές φορές που κάποιος πρέπει να θέσει μερικά όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για προώθηση του ζητήματος στην Εισαγγελία. Θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος να προχωρήσει σε μια έρευνα για το πώς προέκυψε αυτή η διαρροή».

Πολάκης: «Ο Κασσελάκης δεν απέσυρε το εξώδικο»

«Ηρθα στην ώρα μου τίμησα αυτα που είχα πει, προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο. Οι συνυποψήφιοι μου – έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ», είπε ο Παύλος Πολάκης μετά τη συνάντησή με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια. Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις, είναι και αυτό ένα προχώρημα, αλλά επέμενε ότι πρέπει να γίνει έρευνα από το κόμμα, το οποίο συντηρεί μια κατάσταση εσωστρέφειας», πρόσθεσε.

«Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση σε σχέση με το συνέδριο, την οργάνωση του ντιμπέιτ. Αποχώρησε. Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν ήρθε και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου», συμπλήρωσε.

«Εγώ δηλώνω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή ενός αντίστοιχου μικρού ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει προσάρτημα μιας κυβέρνησης, δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει», τόνισε επίσης.

Για το εξώδικο που θα τεθεί στην ΚΕ το Σάββατο, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Είναι δικός τους λογαριασμός. Εγώ θα εκτιμήσω την στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην Κεντρική Επιτροπή. Εγώ όπως έχω πει δημόσια δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».

Με το βλέμμα στραμμένο στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου

Αύριο στις 13.00 το μεσημέρι συγκαλείται η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ώστε να προετοιμάσει τις εργασίες της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Ο «εξοστρακισμός» του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία και για κάποιους ενδεχομένως από το κόμμα παραμένει στο τραπέζι, και το βλέμμα όλων των βουλευτών – στελεχών της Κουμουνδούρου είναι στραμμένο στη μεθαυριανή συνεδρίαση του οργάνου.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε χθες καφέ στη Νέα Σμύρνη και συνομίλησε με κόσμο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει λίγο να κατευνάσουμε τους τόνους. Θα πάμε στην κάλπη βρέξει – χιονίσει. Και μετά το κόμμα θα είναι της βάσης. Θα ψηφίσετε για τα πάντα».