Φωτιά στην Ηλεία: Διπλό πύρινο μέτωπο σε Πανόπουλο και Γεράκι Αμαλιάδας

Δύο πύρινα μέτωπα καίνε ταυτόχρονα το απόγευμα της Παρασκευής (4/10) στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα οι φωτιές έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας, και στη περιοχή Πανόπουλο.

Ειδικότερα, ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν, τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου έχουν σπεύσει στο σημείο 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 13 οχήματα ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 7 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα.

Ήχησε το 112

Στις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στο χωριό Χάβαρι να είναι σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην περιοχή πνέει νοτιάς με ριπές στα 6 μποφόρ.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλουστον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία.

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από dimarxos.gr