Τραγωδία στη Γερμανία: Κατέρρευσε ξενοδοχείο - Ένας νεκρός, οκτώ εγκλωβισμένοι

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη μερική κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία και άλλοι οκτώ παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια, κάποιοι εξ’ αυτών σοβαρά τραυματισμένοι.

Σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στο ξενοδοχείο της πόλης Κρεβ στις όχθες του ποταμού Μόζελ, στο κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτου στη νοτιοδυτική Γερμανία. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ επικοινωνούν με κάποιους απ’ αυτούς. Περίοικοι ειδοποίησαν τις Αρχές για το συμβάν γύρω στις 22:55 τοπική ώρα.

«Αρκετοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το ξενοδοχείο και τους φροντίζουν τραυματιοφορείς και ψυχολόγοι», ανέφερε η αστυνομία.

&

Ένας απ’ τους διασωθέντες δήλωσε ότι βρισκόταν στην τουαλέτα, όταν κατέρρευσε ξαφνικά το πάτωμα κάτω από τα πόδια του.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν τμήματα του ξενοδοχείου που κατέρρευσε και μπάζα στο έδαφος. Σύμφωνα με το γερμανικό κρατικό δίκτυο SWR οι πυροσβέστες αρχικά δεν μπορούσα να μπουν στο ξενοδοχείο λόγω του κινδύνου ολικής κατάρρευσής του.

Οι Αρχές απομάκρυναν τους περιοίκους από γιετονικά κτίρια δεδομένου του κινδύνου να υποστούν καταστροφές από μια ολική κατάρρευση του ξενοδοχείου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του περιστατικού.

Με πληροφορίες από AP, RTL