ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας καλεί τον Σπίρτζη σε εξηγήσεις

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλαδή στο πειθαρχικό του κόμματος έχει κληθεί προς απολογία σήμερα ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς η χαλάρωση του Αυγούστου, αλλά και η διακοπή των εργασιών της Βουλής, δεν φαίνεται να επηρεάζουν την δραστηριότητα στην Κουμουνδούρου.

Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας με επικεφαλής τον Γιάννη Μπενίση αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο, σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, καλώντας το προβεβλημένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σταθερό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα σε εξηγήσεις.

Η γενική αίσθηση, μάλιστα, ότι η Κουμουνδούρου επιθυμεί μάλλον να αξιοποιήσει την καλοκαιρινή περίοδο για εκκαθαρίσεις, εντάθηκε από το γεγονός ότι στην ατζέντα του πειθαρχικού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τέθηκε ήδη από την περασμένη Τρίτη το «θέμα Σπίρτζη», με τον πρώην υπουργό να εγκαλείται από μέρους της Επιτροπής, προκειμένου να απολογηθεί για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά», όπως τον εγκαλούν οι 70 σύντροφοί του.

Ερωτηθείς για την κλήτευσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ertnews, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως δεν φοβάται τη διαγραφή του, λέγοντας πως «αν αρχίσουμε τις διαγραφές, συμβάλλουμε στον περαιτέρω κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου». Για το λόγο αυτό, «κακώς διεγράφη, γιατί αυτά τα ζητήματα και αυτές οι αντιλήψεις αντιμετωπίζονται πολιτικά» σχολίασε για τον Παύλο Πολάκη, ενώ «ξέρετε γιατί δε φοβάμαι καμία διαγραφή; Γιατί εγώ μεγάλωσα σε κόμματα του προοδευτικού κόσμου που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να καταγράψουμε τις απόψεις μας».

«Δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα» συνέχισε ο κύριος Σπίρτζης, λέγοντας ακόμη πως «σε κόμματα όπως είναι τα προοδευτικά κόμματα της χώρας μας, αυτές οι τακτικές είναι μόνο για να απασχολούν τις ειδησεογραφικές στήλες».

Επίσης, ο πρώην Υπουργός εξήγησε πως δεν θα πάει στην αυριανή Επιτροπή Δεοντολογία για «δεν έχω χρόνο αυτήν την περίοδο. Δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχει ούτε κάποιο χρονικό περιθώριο ούτε από τον Κανονισμό, ούτε από το Καταστατικό μας, περιέγραψε ο κύριος Σπίρτζης αναφορικά με την συνεδρίαση του πειθαρχικού σε περίοδο διακοπών, προσθέτοντας ακόμη πως «εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο Πρόεδρος του κόμματός μας δεν είναι εδώ καν».

«Πολύ μεγάλη μου τιμή» η διαγραφή

«Αν διαγραφώ για τους λόγους που είναι η καταγγελία, γιατί είπα και λέω την άποψή μου δημόσια, θα είναι πολύ μεγάλη μου τιμή» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, ενώ στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στο ΠΑΣΟΚ, «το θέμα δεν είναι να φεύγουν κάποια στελέχη και να πηγαίνουν από το ένα κόμμα στο άλλο. Νομίζω ότι εδώ που είμαστε σήμερα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε αυτό το πράγμα», δήλωσε.

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι «παρέλαβε χάος» και περί «μαύρων ταμείων», «θεωρώ απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις και εκφράσεις και είναι προσβλητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο πρώην Υπουργός, ενώ υπενθύμισε πως ο κ. Κασσελάκης τις ανακάλεσε, αλλά «δεν είναι είναι λύση ένα στέλεχος ή ο Πρόεδρος ενός κόμματος να λέει τόσο βαριά πράγματα και να τα παίρνει πίσω», συνέχισε. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, καθώς σε αντίθεση με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε δάνεια και τράπεζες», δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και για το μελλοντικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, αυτή μπορεί να «γίνει μέσα από μια δημόσια διαδικασία διαλόγου των κομμάτων, των προοδευτικών κινήσεων» σημείωσε ο πρώην Υπουργός, παρατηρώντας πως «θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα ξεπεράσουν αυτά τα κόμματα». Στην κατεύθυνση αυτή, «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο υπόλοιπος χώρος δεν συνδράμει» προς αυτήν την κατεύθυνση, «τότε θα υπάρξουν νέες κινήσεις, νέες πρωτοβουλίες και προφανώς από αυτές θα προκύψουν νέα κόμματα» τόνισε ο πρώην Υπουργός, καταλήγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλα ιστορικά στελέχη του προοδευτικού χώρου «έχουν καθήκον, έχουν χρέος» να αναδειχθούν αυτές οι πρωτοβουλίες.

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει μπει σε μια μεγάλη πολιτική κρίση. Υπάρχει μια κυβέρνηση που καταρρέει και «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και δυστυχώς μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αυτό έχει ενταθεί. Προφανώς και δίνουμε και λαβές και νομίζω ότι η λάθος στρατηγική προεκλογικά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ καταγράφηκε» επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας πως «το θέμα είναι να ανατραπεί η κυβέρνηση και οι διαδικασίες που ακολουθούν». Φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση των υποκλοπών, στην οποία ο ίδιος υπήρξε θύμα, «ποιος έδωσε την εντολή να μας στείλουν τα μηνύματα για την παγίδευση των κινητών μας και για ποιο λόγο» διερωτήθηκε ο πρώην Υπουργός, καταλήγοντας πως υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και αυτές κρίνονται.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, LIBRE