Φωτιά στην Εύβοια: Τραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης – «Ακούσαμε εκρήξεις», καταγγέλλουν κάτοικοι

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν για δεύτερη ημέρα πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια, ώστε να περιορίσουν εντελώς τη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Κριεζά και Πετριές το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αυξηθεί. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού εναέρια μέσα.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ακόμη ένας πυροσβέστης. Σύμφωνα με το evima.gr μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου έχοντας εγκαύματα στο χέρι και το πρόσωπο.

«Βλέπουν» εμπρησμό οι κάτοικοι

Η πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Αποστόλων, Μαρία Τσακού, δήλωσε στο evima.gr, πως η πρώτη εστία φωτιάς ξεκίνησε σε χαράδρα δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Πετριών.

Μόνο και μόνο από την δυσβατότητα του σημείου το σενάριο της σκόπιμης πρόκλησης πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά πιθανό αφού δύσκολα η συγκεκριμένη περιοχή θα έπιανε φωτιά με άλλον τρόπο, εκτιμά η κα Τσακού.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν στο evima.gr πως άκουγαν εκρήξεις περί τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις περιοχών

Οι κάτοικοι των Κριεζών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς το Αλιβέρι. Νωρίτερα, κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση σε σχέση με την πορεία της φωτιάς».

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Evima.gr, Documentonews.gr