Γαλλία: Παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο - Βανδαλισμοί στα τρένα, ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό», ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Le Parisien έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον 800.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με το AFP οι περισσότερες από τις επιθέσεις ήταν εμπρηστικές με τους άγνωστους δράστες να τυλίγουν στις φλόγες βαγόνια τρένων. «Ήθελαν να κάψουν τις εγακταστάσεις μας», είπε μια πηγή στο AFP. Οι αμαξοστοιχίες εκτρέπονται σε διαφορετικές γραμμές «αλλά θα πρέπει να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό από αυτές», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό» δρομολογίων, πρόσθεσε η SNCF σε ανακοίνωσή της.

Η παράλυση στο σιδηροδρομικό δίκτου του Παρισίου έχει δημιουργήσει χάος σε κεντρικούς σταθμούς:

Η SNCF κάλεσε τους επιβάτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους και να μείνουν μακριά από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η Eurostar δήλωσε επίσης ότι τα σιδηροδρομικά της δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού είχαν διαταραχθεί από τις πράξεις βανδαλισμού, με αποτέλεσμα αρκετές ακυρώσεις και μεγαλύτερο χρόνο διαδρομής.

Με πληροφορίες από AFP, AP