Εργατικό δυστύχημα στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας – Τέσσερις συλλήψεις

Συνελήφθησαν σήμερα (Πέμπτη 25 Ιουλίου), ο ύπαρχος, ο α΄ μηχανικός, ο τεχνικός ασφαλείας επιβατηγού – οχηματαγωγού ταχύπλοου πλοίου, κυπριακής σημαίας, και η νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικού συνεργείου εργασιών επισκευής και συντήρησης του πλοίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 63χρονος μεταλλεργάτης και τραυματίστηκε ένας ακόμα 22χρονος, κατά τη διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη, χθές (Τετάρτη 24 Ιουλίου).

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράλειψη, αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια με βάση άρθρα του Π.Κ. και του Π.Δ. 70/1990 (Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες) κατά περίπτωση.

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου το εξουσιοδοτημένο φυσικό πρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο καταπέλτης του πλοίου υποχώρησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 63χρονου.

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε η σορός του, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Από την πτώση του καταπέλτη, τραυματίστηκε και ο 22χρονος, ο οποίος διακομίστηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και έπειτα στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, από όπου εξήλθε και είναι καλά στην υγεία του.

Με πληροφορίες από www.rosa.gr