Σε καθηγητή πανεπιστημίου, γνωστό γυναικολόγο που έχει παράλληλα και ιδιωτική κλινική γονιμότητας, καταλογίστηκε για μια δωδεκαετία πρόσθετος φόρος 2,3 εκατ. ευρώ καθώς δεν προέκυπτε η πηγή προέλευσης των τραπεζικών καταθέσεων στους 36 λογαριασμούς που είχε. Ωστόσο παραγράφηκαν τα 1,7 εκατ. ευρώ και τελικά του καταλογίστηκε διαφορά φόρου 441.000 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις φτάνει στο 1 εκατ. ευρώ.
Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος παρέδωσε στον προϊστάμενο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έναν ψηφιακό δίσκο (CD) με τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών του γυναικολόγου για τα έτη 2000- 2012.
Το CD είχε δεδομένα (καταθέσεις, αναλήψεις κ.λπ.) από τέσσερις τράπεζες και 36 λογαριασμούς που διατηρούσε ο γυναικολόγος με έξι ακόμα συνδικαιούχους. Κατά περίπτωση, συνδικαιούχοι των 36 αυτών λογαριασμών ήταν η σύζυγός του, τα δύο παιδιά του, η αδελφή, ο αδελφός του και η μητέρα του. Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή από το ΚΕΦΟΜΕΠ για τη διενέργεια ελέγχου των εισοδημάτων του για τη δωδεκαετία 2001-2013.
Οπως διαπιστώθηκε, τα 12 αυτά χρόνια ο γυναικολόγος υπέβαλε κοινές δηλώσεις με τη σύζυγό του για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και υπηρεσίες ελευθέριου επαγγέλματος ως γιατρός (χειρουργός γυναικολόγος – μαιευτήρας).
Οι φορολογικές αρχές όμως διαπίστωσαν μέσω του συστήματος ELENXIS του υπουργείου Οικονομικών ότι παράλληλα ο γυναικολόγος είναι νόμιμος εκπρόσωπος, διαχειριστής και μοναδικός εταίρος μονοπρόσωπης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ).
Από τον έλεγχο αποκαλύφθηκε ακόμη ότι για τις καταθέσεις που διατηρούσε στους 36 τραπεζικούς λογαριασμούς δεν προέκυπτε η πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών. Ετσι, οι φορολογικές αρχές το ποσό που είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς το εξέλαβαν ως μη δηλωθέν εισόδημα.
Με πληροφορίες από protothema.gr