Έντονη ανησυχία για τις διακοπές ρεύματος στην Αττική

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Αττικής το τελευταίο διάστημα με τους κατοίκους να ανησυχούν ειδικά αυτήν την περίοδο που η ζέστη έχει φτάσει στο πικ της, λόγω του καύσωνα διαρκείας.

Σύμφωνα με τον μηχανολόγο του ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΜΗΕ, για το φαινόμενα αυτό δεν φταίει ο καιρός αλλά ο παλιός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από το δίκτυο.

«Πάρα πολλές διακοπές και μάλιστα πολύωρες πολλές φορές, όχι μόνο εδώ στην Αττική αλλά και όλη την Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στο MEGA, ο μηχανολόγος ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΔΜΗΕ, Χρήστος Μούλος.

«Το θέμα είναι ότι είναι παλαιωμένος ο εξοπλισμός, δηλαδή έχομε εξοπλισμό στο δίκτυο αυτήν την στιγμή του ’70 και του ’80, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και το προσωπικό όμως δεν φτάνει. Τα τελευταία 15 χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί πάνω από 20%. Όλα αυτά τα ζητήματα συσσωρεύονται. Εδώ δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός ή τα ακραία φαινόμενα, όπως θέλουν να μας πείσουν για να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους και εταιρίες αλλά και η κυβέρνηση, το θέμα είναι ότι δεν έχουν γίνει εργασίες οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό», πρόσθεσε.

Όπως λέει ο ίδιος: «Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να έχουν λυθεί και μάλιστα είναι διαχρονικά. Ο εξοπλισμός δε γίνεται να αντικατασταθεί μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει βούληση, εμείς το διεκδικούμε».