Ντέμη Γεωργίου: Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη από την οποία πέθανε η 39χρονη

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι η 39χρονη πρώην παίκτρια του MasterChef και σεφ Ντέμη Γεωργίου πέθανε από βακτηριακή λοίμωξη που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια και σηπτικό σοκ.

Για το δυσάρεστο αυτό γεγονός μίλησε η γιατρός Ματίνα Παγώνη, η οποία τόνισε ότι κάποια συμπτώματα δεν πρέπει να τα προσπερνάμε και πώς αν είχε πάει σε κάποιον γιατρό θα είχε εντοπίσει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι τραγικό γεγονός, αλλά η οξεία λοίμωξη είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Τα βακτήρια είναι μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό με διάφορους τρόπους. Στην άτυχη αυτή κοπέλα συνέβη σηπτικό σοκ και πολυοργανική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα όλα τα όργανα της να σταματήσουν να λειτουργούν.

Από το ιστορικό, φαίνεται ότι η κοπέλα τις τελευταίες μέρες δεν αισθανόταν καλά, πήρε άδεια και έμεινε στο σπίτι της. Αν είχε επισκεφθεί έναν γιατρό και είχε κάνει εξετάσεις, θα είχε εντοπιστεί το πρόβλημα. Δυστυχώς, προτίμησε να μείνει σπίτι για να ξεκουραστεί. Πιθανόν να είχε και άλλα συμπτώματα. Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστώσουμε ποιο ήταν το μικρόβιο, που προφανώς ήταν πολύ ισχυρό.

Τα βακτήρια δημιουργούν μια λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό, καταστρέφοντας κύτταρα και απελευθερώνοντας τοξίνες. Είναι πιθανό να είχε και πυρετό και άλλα συμπτώματα, τα οποία συχνά δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία».

Τέλος αναφέρθηκε στο αν μπορούμε να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις και είπε «Φυσικά και μπορούμε να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις, καθώς προηγούνται μερικές μέρες όπου δεν αισθανόμαστε καλά».

Όπως τόνισε δεν πρέπει να αφήνουμε να περνάνε μέρες χωρίς να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό, αν τα συμπτώματα επιμένουν.

Η 39χρονη Ντέμη είχε πάρει άδεια από την δουλειά της για να ξεκουραστεί, ένιωθε κούραση και πόνο στα πόδια, σύμφωνα με τα όσο είπε η Μαριάντα Πιερίδη στην καλοκαιρινή εκπομπή της.