Κτηνωδία στη Βέροια: 84χρονος έσερνε σκυλί με το αγροτικό του

Χειροπέδες σε έναν 84χρονο έξω από τη Βέροια πέρασαν οι αρχές, μετά από ένα σοκαριστικό βίντεο που έγινε viral, το οποίο έδειχνε το αγροτικό αυτοκίνητο του ηλικιωμένου να σέρνει ένα σκυλί που ήταν δεμένο σ΄αυτό.

Συγκεκριμένα, ένας περαστικός κατέγραψε την κτηνωδία με το κινητό του τηλέφωνο και το ανάρτησε στα social media. Με βάση το υλικό αυτό ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, σε συνέχεια της οποίας ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας.

Από το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν προκύπτει εάν το σκυλί ήταν εν ζωή ή νεκρό, κάτι που θα προκύψει από την κτηνιατρική εξέταση.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βέροιας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε νωρίτερα ο ηλικιωμένος, αποφάσισε να αρθεί η κράτησή του, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να περιληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα από την κτηνιατρική εξέταση, για να αποφασιστεί στη συνέχεια η ποινική του μεταχείριση.

Έτσι, ο 84χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ηλικιωμένος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.