Πήγε σε τράπεζα της Λάρισας 40.000 ευρώ που είχαν κλαπεί στη Λιβύη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια Λάρισας για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στα χέρια ενός 60χρονου από τον Βόλο 40.000 ευρώ, τα οποία είχαν κλαπεί από το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στη Βεγγάζη, όταν το κατέλαβαν αντάρτες μετά την ανατροπή του Καντάφι.

Ο 60χρονος πήγε το πρωί της Παρασκευής στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στη Λάρισα και ζήτησε να του ανταλλάξουν με καινούργια τα εμφανώς φθαρμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ. Κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι τα φθαρμένα χαρτονομίσματα έφεραν αριθμό σειράς ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα συνολικής αξίας 159 εκατομμυρίων ευρώ χαρτονομίσματα που είχαν κλαπεί κατά την διάρκεια του εμφυλίου από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης μαζί με ποσότητες χρυσού.

Έτσι, κατασχέθηκαν ως κλεμμένα και, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Χρημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος τα παρέδωσε στην Ασφάλεια, η οποία σχηματίζει σε βάρος του 60χρονου δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.