Δυσαρέσκεια των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών για την προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας

Στελέχη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για την «προσέγγιση» Ελλάδας και Ρωσίας, με αφορμή τις επισκέψεις στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα ο γερμανικός Τύπος συσχετίζει τις επισκέψεις με την δύσκολη οικονομική κατάσταση και υποστηρίζει πως η ελληνική Κυβέρνηση θα ζητήσει μέτρα στήριξης, όπως τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου από την Gazprom.

Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέντερ (του βαυαρικού CSU) αναφέρει στο Spiegel ότι ο κ. Τσίπρας «ασκεί μια πολύ επικίνδυνη πολιτική, η προσέγγιση με τη Ρωσία δυσκολεύει μια λύση με την Ευρώπη». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είπε, «πρέπει να σκεφθεί καλά εάν το αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας είναι ο κατάλληλος σύμμαχος».

Ο συνάδελφός του Χέρμπερτ Ρόιλ είπε πως «η συμμετοχή στην ΕΕ σημαίνει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη, και όχι τεχνάσματα». «Όποιος παίζει με τη φωτιά και ψάχνει βοήθεια στη Ρωσία κινδυνεύει να καεί» λέει χαρακτηριστικά στο περιοδικό. Επίσης, ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για ευρωπαϊκά θέματα, Γκούντερ Γκίχμπαουμ, επισήμανε πως «αντί να παρακαλάει ο Τσίπρας για βοήθεια τους Ρώσους καλύτερα να ετοιμάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».