Μικροένταση γύρω από το Πολυτεχνείο

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά την ολοκλήρωση συγκέντρωσης κατά της λειτουργίας φυλακών τύπου Γ’ και υπέρ των απεργών πείνας που διαμαρτύρονται για αυτήν την προοπτική αλλά και υπέρ της αποφυλάκισης συγγενών μελών της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μια ομάδα περίπου 40 νεαρών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα και στη συνέχεια μπήκε στο χώρο του Πολυτεχνείου. Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με την βοήθεια αστυνομικών δυνάμεων απομάκρυναν τους κάδους και αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην ευρύτερη περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, νωρίς το απόγευμα, οι νεαροί που είχαν μπει στο Πολυτεχνείο αποχώρησαν σταδιακά. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή σε επιφυλακή, ενώ κατά την διάρκεια της μικροέντασης έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από το Μοναστηράκι και κατέληξε στα Προπύλαια. Εκεί, λίγο πριν διαλυθεί μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπογιές στην πλαϊνή πλευρά του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» επί της οδού Πανεπιστημίου.