Κασσελάκης για αποχωρήσαντες: Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τους συγχωρήσει - Live από Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αντικείμενο τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, αλλά και τον προϋπολογισμό.

 

Η συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

 

«Μια βαριά ημέρα σήμερα λόγω της απώλειας του Βασίλη Βασιλικού», ανάφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της ομιλίας του, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να κρατά ενός λεπτού σιγή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το κόμμα έχασε το 68% της κοινοβουλευτικής του δύναμης μέσα σε εννέα χρόνια και πως σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας, μία πραγματικότητα που καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε.

Σε σχέση με τους αποχωρήσαντες, τόνισε πως η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία και θα είναι 47 βουλευτές διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός: «Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους. Το ότι για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κάναλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές. Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία. Αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός κι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει. Μην ανησυχείτε. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».