Ρουσόπουλος: "Το 2009 δεν κατέβηκα στις εκλογές παρά το ανύπαρκτο σκάνδαλο - Κίνδυνος η τραγωδία στα Τέμπη να μετατραπεί σε κρίση Δημοκρατίας"
Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε αρχικά πως “δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό που είναι τραγωδία να γίνει κρίση δημοκρατίας, διότι αντιλαμβάνομαι τον πόνο και την οργή των ανθρώπων εκείνων που σε ένα χωριό της Ελλάδος εκπροσωπώντας ουσιαστικά το πνεύμα σε όλη την Ελλάδα, κακά τα ψέμματα, δεν εθελοτυφλώ. Βλέποντας ότι 33 κάτοικοι λένε ότι δεν θέλουμε κανέναν πολιτικό μπροστά μας πιθανολογώ ότι αυτό ισχύει σε ένα μεγάλο ποσοστό για πάρα πολλούς πολιτικούς”, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δεν τόλμησε, όπως είπε, να παρευρεθεί στην κηδεία του παιδιού συμμαθητή του, καθώς εξήγησε πως “καταλαβαίνω ότι το πολιτικό σύστημα και δη τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στα μάτια των πολιτών είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι”.
Ερωτηθείς για το εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης ευθύνης είναι και να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο κ. Καραμανλής, ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε:
“Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος πάντα είναι ο υπέρτατος κριτής. Το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μία αθλιότητα, για το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου, εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω θα ήταν μία κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανείς και στιγμές ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Αυτή είναι μία από τις στιγμές που μπορεί και να κραυγάζεις και να μη σε ακούει κανείς. Όσα δίκια και να έχεις δεν υπάρχει περίπτωση να σου αναγνωριστεί το όποιο δίκιο. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής τα είχε κάνει όλα τέλεια και οι ευθύνες ήταν σε έναν υφυπουργό, έναν γραμματέα, αυτή τη στιγμή είναι αλήθεια ότι τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο, σε μία κυβέρνηση, όχι αδίκως γιατί εσύ έχεις την τελική ευθύνη”.