Σε 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πράξεις αναστολής για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Στις 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αντίστοιχες πράξεις, γύρω στις 1.500, εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγεία και θα αποσταλούν τις επόμενες ώρες. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους 15.000 υγειονομικούς που παρέμεναν ανεμβολίαστοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ,περίπου οι μισοί πείστηκαν έστω και την τελευταία στιγμή να εμβολιαστούν. Έτσι, οι ανεμβολίαστοι στον χώρο της υγείας αγγίζουν πλέον τους 7.500.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξέπνευσε η διορία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκειμένου να λάβουν έστω τη μία δόση. Όπως είχε προειδοποιήσει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο όταν ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, όσοι δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν σε αναστολή.

Σημειώνεται ότι απερρίφθη σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας το «πάγωμα» της απόφασης που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ανήμερα μάλιστα της έναρξης ισχύος του μέτρου.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η ΠΕΟΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Προ ολίγων ημερών το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε αιτήσεις που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας ζητωντας αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.