Β. Κικίλιας: Αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 30-44 ετών - Μέχρι τέλος Ιουνίου θα εμβολιάζονται όλοι άνω των 18 ετών

«Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 30-34 και 40-44, δηλαδή στις ενεργές ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε έκκληση σε όλους όσους μπορούν να εμβολιαστούν, να το κάνουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «υπάρχει αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς, καθώς σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμένους την ημέρα και θα ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις, με 1.500 -εν πλήρη λειτουργία- εμβολιαστικά κέντρα. Μέσα στο μήνα Μάιο θα έχουμε κάνει 2,3 εκατ. εμβολιασμούς, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου οδεύουμε στο στόχο όλοι οι ενήλικες να μπορούν να εμβολιαστούν».

«Οι εμβολιασμοί είναι ένα δώρο που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε», πρόσθεσε, απευθύνοντας γι ακόμη μία φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Σε πείσμα κάποιων, το ΕΣΥ άντεξε και στάθηκε όρθιο στα πόδια του», είπε ο κ. Β. Κικίλιας.

Θεοδωρίδου για Johnson & Johnson

Από την πλευρά της, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στην έναρξη της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson, σημείωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού για μέτρια προς σοβαρή νόσο φτάνει το 66%, ενώ για τις σοβαρές μορφές της νόσου φτάνει το 73%.

Όπως είπε, το εμβόλιο αυτό είναι μονοδοσικό, χρησιμοποιείται σε συνθήκες συντήρησης ψυγείου.

Όσο για τη διάρκεια προστασίας με ανοσία μετά τον εμβολιασμό, που προσδιορίζεται σε κάποιους μήνες η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως η ανοσία δεν περιορίζεται μόνο στον προσδιορισμό των αντισωμάτων, αλλά έχει και το σκέλος της κυτταρικής ανοσίας που δεν προσδιορίζονται από τα αντισώματα.