Στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης τόνισε σε συνέντευξή του στο ιταλικό πολιτικό περιοδικό L’Espresso ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, στην οποία σημείωσε ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα από τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε στο τραπέζι ένα αίτημα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Να βγει η Ελλάδα από μία μακρά περίοδο κρίσης», είπε ο κ. Πάντοαν, ο οποίος βέβαια επισήμανε πως για να γίνει αυτό και για να τερματιστεί η σκληρή κρίση πρέπει η χώρα να αλλάξει δομικά. «Η Ελλάδα πρέπει να μεταμορφωθεί δομικά και να γίνει πιο δυναμική με ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η Ιταλία στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για να φτάσει κανείς στο σημείο αυτό, «πρέπει να περάσει από μία ευαίσθητη μεταβατική φάση όπου πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τις προηγούμενες δεσμεύσεις και πώς θα σχεδιάσει τις νέες. Κάποιος πρέπει να δώσει ένα σημάδι ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο».

Επιπλέον, δήλωσε ότι αν μία χώρα βγει από το ευρώ, δεν θα πρόκειται μόνο για μία χώρα λιγότερη στην Ε.Ε., αλλά το ευρώ θα μεταμορφωθεί σε έναν μηχανισμό που δε θα μπορεί να ανατραπεί, έναν μηχανισμό διαφορετικό από το εθνικό νόμισμα.