Θέατρο για παιδιά και εφήβους: «Μια μέρα με τον Μπετόβεν» του Μηνά Βιντιάδη

Μια φανταστική συνάντηση ενός παιδιού που αγαπά πολύ τη μουσική με τον αγαπημένο του συνθέτη, τον Μπετόβεν, είναι το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη «Μια μέρα με τον Μπετόβεν».

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και του θεάτρου Αλκμήνη.

Το έργο του συγγραφέα -δημοσιογράφου Μηνά Βιντιάδη, εκπληρώνει την ευχή του μικρού φιλόμουσου ήρωα να περάσει μια μέρα συντροφιά… με τον αγαπημένο του συνθέτη, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Ο μεγάλος συνθέτης (τον υποδύεται ο Μανώλης Ιωνάς που υπογράφει και τη σκηνοθεσία του έργου), παρουσιάζεται λοιπόν μπροστά στον μικρό Ορέστη δίπλα στο πιάνο, εκεί στην αίθουσα του Ωδείου, έτοιμος ν’ απαντήσει σε κάθε ερώτηση του μικρού. Να μιλήσει για την παιδική του ηλικία, τα σημαντικότερα έργα του, τους φόβους του, το πάθος του για την τέχνη. Μαζί τους, επί σκηνής, κι ένας πιανίστας που ερμηνεύει αποσπάσματα από τις κορυφαίες δημιουργίες του συνθέτη.

Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε ο Νίκος Κασαπάκης, την χορογραφία η Ρούλα Κουτρουμπέλη, τη μουσική ο Κώστας Κόκκινος.

Επί σκηνής, εμφανίζονται επίσης οι Ρούλα Κουτρουμπέλη, Γιώργος Λελούσης.

Η παράσταση θα ανέβει στην αίθουσα ‘Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’ κι όπως δηλώνει με αισιοδοξία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Μύρων Μιχαηλίδης για το πρόγραμμα της νέας σεζόν: «Κάτω από τις γνωστές αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες της πανδημίας, εργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο είμαστε βέβαιοι πως δεν θα αφήσει κανέναν συμπολίτη μας, αλλά και κανέναν επισκέπτη του τόπου μας, αδιάφορο. Τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να δώσουμε ξανά χαρά και ψυχαγωγία, να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο καλλιτεχνικό ταξίδι, με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί σύντομα. Οπότε μείνετε συντονισμένοι!».