Η εκδοχή της Φώφης για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Την εκδοχή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για το ραντεβού της με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν οι συνεργάτες της

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη η Φώφη Γεννηματά ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεσμεύτηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο ότι τον προορίζει για επικεφαλής του Επικρατείας

 

Στην τελευταία τους συνάντηση, λένε τα στελέχη  η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρόθεσή της να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης και του ζήτησε να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα.

Η επιλογή Καμίνη έγινε για να υπογραμμιστεί η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, για αυτό και η δεύτερη θέση θα δοθεί στον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρο Μαργαρίτη.

Αλλά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε και η συζήτηση πήρε χαρακτηριστικά ρήξης.  Ή πρώτος στο Επικρατείας ή τίποτα, απάντησε σύμφωνα με τους συνεργατες της Φώφης Γεννηματά.

Τα ίδια στελέχη  υποστηρίζουν επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος αν ήθελε να στηρίξει το δύσκολο εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ μπροστά στις εθνικές κάλπες θα δεχόταν και θα θεωρούσε τιμητική την 12η θέση του Επικρατείας- κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν το κορυφαίο στέλεχος, Κώστας Λαλιώτης.