Ξυπνητήρι για τους Αθηναίους η τοιχογραφία στη Σταδίου

Δεν είναι οφθαλμαπάτη, ούτε γιγάντιο επιτοίχιο στίκερ. Πρόκειται για το φιλόδοξο street art έργο του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου, που αναμένεται να αλλάξει – το λιγότερο – τη διάθεσή μας περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας.

anastasakosStadiou

Το εντυπωσιακό mural του Μανώλη Αναστασάκου με τίτλο «Μετά τον παράδεισο τι;» θα κοσμήσει (μέσα στον Απρίλιο) τις πλαϊνές όψεις δύο κτιρίων στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.

Το έργο, είναι επηρεασμένο από τον Γερμανό ζωγράφο Julius Schnorr von Carolsfeld, ενώ η ιδέα για την υλοποίηση της εικαστικής παρέμβασης ήταν του ίδιου του εικαστικού, ο οποίος την πρότεινε πριν από οκτώ μήνες στον Δήμο Αθηναίων. Στόχος να προκαλέσει κριτική σκέψη και όχι εντυπωσιασμό. Ο καλλιτέχνης επιθυμεί «το έργο να γίνει ξυπνητήρι και όχι μαξιλάρι» όπως δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ.

O εικαστικός Μ. Αναστασάκος αναφέρει ότι για την υλοποίηση του έργου θα στηθούν σκαλωσιές βάρους 15 τόνων και έκτασης 1.400 τ.μ.  Μια πρώτη αυτοψία έδειξε ότι το έδαφος υποχώρησε, καθώς το κτίριο του Κατράντζου διέθετε υπόγεια, τα οποία δεν έχουν μπαζωθεί.

Το φιλόδοξο έργο θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με υπολογισμούς του Δήμου Αθηναίων, αφού σταματήσουν οι βροχές, ενώ το διάστημα της προετοιμασίας θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα.

Δες περισσότερα για τον καλλιτέχνη στο www.m-anastasakos.com

X.T.

http://www.e-go.gr/culture/article.asp?catid=18144&subid=2&pubid=129663257