Η πληροφορία που έδωσε νέα τροφή στα σενάρια σκανδαλολογίας, θέλει τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της αναβάθμισης των φρεγατών, για την οποία κατηγορείται ότι πήρε μίζα ο Γιάννος Παπαντωνίου, να έχουν ζητήσει να εξετάσουν το στέλεχος της εταιρείας Thales που ενεπλάκη στη σύμβαση.
Πρόκειται για το πρώην στέλεχος της γαλλικής εταιρείας Μισέλ Ζοσεράν, που το 2004 είχε μιλήσει, στους ανακριτές της Νίκαιας, για μαύρο χρήμα στην Ελλάδα.
Όπως υποψιάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη, και αυτή η νέα επίθεση, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για να εκθέσουν και να «τσαλακώσουν» ηθικά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και να υποβαθμίσουν τα πεπραγμένα της πρωθυπουργίας του
Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού όπως δημοσιεύεται στα Νέα έχει ως εξής:
«Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία».
Η επίθεση σε βάρος του Κώστα Σημίτη συνεχίστηκε αυτήν την Κυριακή με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Νέα Σελίδα η οποία δημοσίευσε επιστολή που είχε στείλει ο εκλιπών Γεράσιμος Αρσένης στον τότε Πρωθυπουργό.
Η επιστολή Αρσένη στον Κώστα Σημίτη:
Εκεί ο Γεράσιμος Αρσένης καταγγέλλει οτι επί των ημερών του Κώστα Σημίτη άνθησαν η διαπλοκή και η διαφθορά, οτι έφτιαξε κλειστό κύκλωμα με άτομα που τους ενδιαφέρουν μόνο τα προνόμια και τα εισοδήματα, οτι διέσυρε το Πασόκ και το μετέτρεψε σε κεντροδεξιό κόμμα, ότι άνοιξε την πόρτα για την κρίση που θα την πληρώσουν οι μη προνομιούχοι και άλλα πολλά και διάφορα.
Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε την επιστολή μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και στην στήλη του Στίγμα στα ΝΕΑ:
Τον Γεράσιμο Αρσένη τον είχα χρησιμοποιήσει ένα διάστημα στο υπουργείο Παιδείας αλλά τον αντικατέστησα λόγω των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων που επέβαλλε με ένα νομοσχέδιο. Δεν μου απέστειλε καμία επιστολή τότε, δεδομένου οτι δεν είχαμε και κάποια ιδιαίτερη σχέση, πολιτική η προσωπική. Το 1985 παρέλαβα απο αυτόν το υπουργείο Οικονομίας και άλλαξα εντελώς την οικονομική πολιτική, και το 1996, όταν έγινα πρωθυπουργός τον βρήκα υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον αντικατέστησα. Αυτό είναι όλο. Δεν είχα κάποια πολιτική συγγένεια μαζί του επίσης. Και δεν θυμάμαι ειλικρινά να έλαβα κάποια επιστολή από εκείνον, καταγγελτική δέ.
Κατά την εφημερίδα στην επιστολή Αρσένη, απάντησε τότε ο Κώστας Σημίτης με ένα ολιγόλογο γράμμα, στο οποίο ανέφερε μεταξύ ολίγων άλλων και τα εξης: «Το γράμμα αυτό ( του Γεράσιμου Αρσένη δηλαδή) είναι ένα γράμμα θέσεων με σκοπό την μεταγενέστερή του χρήση.»
Σε κλίμα σκανδαλολογίας
Ο Κώστας Σημίτης όμως αναφέρεται και στην όλη επιχείρηση απαξίωσης της πρωθυπουργίας του και στοχοποίησής του:
«Είναι εμφανές οτι από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης. Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες. Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με την σκανδαλολογία.