Τον θρήνο των Παλαιστινίων για τον θάνατο του ηγέτη τους διαδέχεται η μεγάλη αγωνία για το αύριο, που διαπερνά όλη τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες δυνάμεις θα κυριαρχήσουν την επόμενη μέρα και προς ποια κατεύθυνση θα στραφούν.
Στα δικά μας τώρα, μετά την κακή εξέλιξη στο Σκοπιανό εντείνονται οι φόβοι για ντε φάκτο αναγνώριση των κατεχομένων στην Κύπρο. Στο βαρύ κλίμα σε Αθήνα και Λευκωσία ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. K. Μητσοτάκη, ο οποίος μία ημέρα πριν επισκεφθεί την Κύπρο ο κ. K. Καραμανλής επέκρινε τον Πρόεδρο T. Παπαδόπουλο για την τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν έγιναν σοφότεροι από την ενημέρωση που έκανε επί 40 λεπτά ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης στον πρόεδρο του Κινήματος. Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε, τόσο από τον κ. Γ. Παπανδρέου όσο και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους ενημέρωσε στη συνέχεια, τη συναίνεση όλων των κομμάτων. H απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι «συναίνεση στο κενό δεν γίνεται».
ΠΡΙΝ ΑΠΟ έναν χρόνο ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατηγορούσε με σκληρή γλώσσα το ΠΑΣΟΚ ότι «πουλάει τα ασημικά της οικογένειας», όταν είχε διαθέσει στην αγορά το 11% που κατείχε το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα. Ο ίδιος τώρα βγάζει στο σφυρί το 7,46% των μετοχών του Δημοσίου, έναντι 570.000 ευρώ.
KAI ΣΑΝ να μην έφθανε αυτό, ο κ. N. Γκαργκάνας άφησε εκτεθειμένο τον υπουργό Οικονομίας για την περίφημη απογραφή, λέγοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είχε αρμοδιότητα για να ασχοληθεί με την απογραφή, ενώ ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δήλωνε ότι αυτή έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.
KATA τ’ άλλα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι με την κατάργηση του ΔΙΚΑΤΣΑ και τη δημιουργία ενός νέου ευέλικτου φορέα τα πτυχία από ξένες χώρες θα αναγνωρίζονται σε χρόνο εξπρές, ενώ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θεώρησε ότι δεν αποτελεί παρέμβαση η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να ζητήσει την έφεση του απαλλακτικού βουλεύματος για το Χρηματιστήριο.
TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος της Φαλούτζα έχει περάσει στον αμερικανικό έλεγχο. Ο αμερικανικός στρατός εκτιμά ότι περίπου 600 αντάρτες έχουν σκοτωθεί κατά την επίθεση, ενώ «πολλές εκατοντάδες» έχουν συλληφθεί. Οι επικεφαλής των ανταρτών όμως φαίνεται πως είχαν φύγει από τη Φαλούτζα πριν αρχίσει η επίθεση και τώρα δημιουργούν νέες εστίες έντασης στο υπόλοιπο Ιράκ.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “