Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει ένα πολύ καλύτερο μέλλον, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας, σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, με κατοίκους των Σερρών, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί από το πρωί στο Νομό.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περπάτησε στην κεντρική αγορά της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες – νέους, εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους – και καταστηματάρχες, πολλοί εκ των οποίων του εξέφρασαν το αίτημα για πολιτική αλλαγή άμεσα.
«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει». Τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον, αλλά ξεκαθάρισε: «Προϋπόθεση είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Με αυτή την Κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα ανατάξουμε την οικονομία. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές. Πώς θα φέρουμε επενδύσεις».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ). Ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου για την πολύτιμη υποστήριξη που προσφέρουν με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ, που φτάνουν εκεί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο ΚΕΘΙΣ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό στην Ελλάδα της κρίσης να κινητοποιείται και η ίδια η κοινωνία των πολιτών, μέσα από οργανωμένες εθελοντικές δράσεις, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες και αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη».
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του ΚΕΘΙΣ «για την εξαιρετική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως για το πάθος και την αγάπη που δείχνουν στη φροντίδα παιδιών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».
«Υπάρχουν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ορισμένοι άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα. Και αυτοί οι άνθρωποι, όταν βλέπουν ένα πρόβλημα, λένε “Γιατί όχι;”. Λένε “γιατί να μην μπορέσουμε να το κάνουμε;”. Και φαντάζομαι ότι όλη η ομάδα, που στήριξε πριν από 10 χρόνια το ΚΕΘΙΣ – όταν ξεκίνησε με αυτό το όνειρο – πήγε κόντρα στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της εποχής. Και αυτοί οι άνθρωποι, κατάφεραν, μέσα σε 10 χρόνια, να πετύχουν κάτι το εξαιρετικό».
Ακολούθως, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τη γέφυρα της Βυρώνειας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των βουβαλοτρόφων της περιοχής Τρύφων Γιαντσίδη για την εκτροφή και τη μεταποίηση των προϊόντων όπως και τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τόπου.
Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη και στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, στο σημείο όπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο δέχθηκαν την βουλγαρική αντιπροσωπεία την 1η Ιουλίου 1913 για να υπογράψουν τη συνθήκη ανακωχής μετά τη νίκη της Ελλάδας στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο.
Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το χωριό Άνω Πορόια, όπου συναντήθηκε με την Δήμητρα Ίτσιου, ανιψιά του ήρωα Δημητρίου Ίτσιου, η οποία του διηγήθηκε την ιστορία του θείου της που πολέμησε σε πολυβολείο στο οροπέδιο Μπέλες.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και μια μικρή βιοτεχνία παρασκευής βουβαλίσιου γάλακτος και συναντήθηκε με εκπροσώπους εκτροφέων βουβαλιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ έναν πανέμορφο τόπο, την λίμνη Κερκίνη, για να έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τους τοπικούς βουβαλοτρόφους, για τα προβλήματα, αλλά και για τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτός ο ειδικός κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Η βουβαλοτροφία είναι ένα κλάδος με πολύ σημαντικές προοπτικές και ως προς το γάλα και ως προς το κρέας. Για να μπορέσει, όμως, να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να ρυθμιστούν μια σειρά από θέματα, με πρώτο και σημαντικότερο την γρήγορη απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών πόρων. Για να στηριχθούν οι αυτόχθονες φυλές, αλλά και για να βελτιωθεί το γενετικό προφίλ των ζώων. Έτσι ώστε να έχουν στο μέλλον υψηλότερες αποδόσεις. Και βέβαια να ρυθμιστεί και το ζήτημα των τοπικών βοσκοτόπων, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να βοσκούν απερίσπαστα στον φυσικό τους χώρο, στον οποίο ζουν, εδώ και πάρα πολλές γενιές.
Για εμάς η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικά της κτηνοτροφίας αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Και τα σχέδια τα οποία εκπονούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, αποσκοπούν ιδιαίτερα στην στήριξη νέων καινοτόμων προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία. Ένα από αυτά είναι και τα προϊόντα της βουβαλοτροφίας, είτε μιλάμε για το γάλα, είτε μιλάμε για το κρέας.
Εύχομαι στην επόμενη επίσκεψή μου, αγαπητέ Πρόεδρε, να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των βουβαλοτρόφων. Να δούμε περισσότερα νέα παιδιά να επιστρέφουν στις ρίζες τους, να ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Να είναι περισσότερα τα ζώα. Και τα προϊόντα αυτά να έχουν βρει την θέση τους στο ράφι του καταναλωτή, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, όπως τους αξίζει».