Στην αντεπίθεση πέρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έδωσε την δική του απάντηση στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων που ξέσπασαν στην Αθήνα, μετά την απόφαση του Πενταμελούς εφετείου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας. Είπε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής σημείωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει τις λεκτικές επιθέσεις σε βάρος των δικαστών και τα μεμονωμένα επεισόδια έξω από το Εφετείο.
«Η ΝΔ περίμενε να συμβεί ότι έγινε και το 2008 στην Αθήνα. Θα έτριβαν τα χέρια τους αλλά δεν τους βγήκε αυτή η ιστορία και τώρα προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς εφετείου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας, είπε ότι οποιοσδήποτε πολίτης της χώρας μπορεί να εκφράζει την γνώμη του για τις δικαστικές αποφάσεις. Η κριτική σε μια δικαστική απόφαση δεν σημαίνει και παρέμβαση, υποστήριξε.
Σημείωσε επίσης ότι η συγκεκριμένη απόφαση αμφισβητείται και από την μειοψηφία του Δικαστηρίου (τους 2 από τους πέντε δικαστές ).
«Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι πριν την λήψη της μιας δικαστικής απόφασης κάποιος παρεμβαίνει. Έγινε τέτοιο πράγμα; Επηρεάστηκε η κρίση των δικαστών;» αναρωτήθηκε.
Όσον αφορά την υπόθεση του Noor 1 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλυψε πλήρως τον Υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Την Παρασκευή συζητείται στην Ολομέλεια η υπόθεση. Έχει καταρρεύσει το αφήγημα της ΝΔ. Έχουν μεγιστοποιήσει την προτροπή του υπουργού σε έναν καταδικασμένο να δώσει στοιχεία και να μην φοβάται. Εχουν γίνει ιμάντας μεταφοράς επιχειρηματικών συμφερόντων», 0είπε.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή από την πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για την ενίσχυση του νομικού γραφείου της γ.γ. Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «υποκρισία» από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: